Flex werken is de nieuwe arbeidsmarkt

Nederland is koploper in Europa als het gaat om flex werken. We hebben dan ook allerlei vormen bedacht die flex werken mogelijk maken. Freelancen, gedetacheerd worden of interim aan de slag gaan zijn slechts een paar voorbeelden. De een vindt dat we zijn doorgeslagen is flex werken, de ander ziet alleen maar meer en meer mogelijkheden. Hoe je er ook naar kijkt, we zullen het allemaal eens zijn dat een zekere mate van flexibiliteit nodig is om de hedendaagse arbeidsmarkt draaiende te houden.

Van zekerheid naar flexibiliteit

Waar na de oorlog vooral zekerheid en stabiliteit belangrijk waren voor zowel werkgevers als werknemers, zorgen digitalisering en automatisering vandaag de dag voor veel veranderingen op de arbeidsmarkt. Ze maken bepaalde functies overbodig en vervangbaar. Maar ook veranderende wet- en regelgeving spelen een rol. Als bedrijf moet je innovatief en flexibel kunnen zijn om hiertegen opgewassen te zijn (en blijven). Kunnen omgaan met flexwerkers is hier een voorbeeld van.

Volwaardige medewerkers

Wat ons betreft is een voorwaarde voor de toename van flex werk wel dat we bewust moeten zijn van hun positie en hen erkennen als volwaardige medewerkers. Ook al werken ze ergens tijdelijk, ze doen hetzelfde werk als medewerkers in vast dienstverband en horen ook op dezelfde manier beschouwd te worden. Dit zal capaciteit, productie en plezier alleen maar stimuleren.

Kansen in technische sectoren

De technische sectoren zoals de bouw en installatie kunnen profiteren van de aantrek van flex werken. Opdrachten in deze sectoren volgen zich relatief snel op. Gemakkelijk kunnen afwisselen tussen meer en minder personeel, zonder financiële verplichtingen, is dus erg aantrekkelijk. Planmatig hiermee omgaan is verstandig. Er valt winst te behalen, mits je voor de juiste aanpak kiest. Beroep doen op bemiddelingsbureaus is daarmee niet onverstandig. Zij hebben de kennis er ervaring om het juiste aanbod personeel op het juiste moment beschikbaar te stellen.

Uitzendbureaus

Een bemiddelingsorganisatie zoals een uitzendbureau brengt vraag en aanbod samen, ook in dynamische perioden. Impulse Uitzendwerken streeft ernaar om werkzekerheid te bieden aan zowel de opdrachtgevers als de werknemers. Het matchen van vakkundig personeel met de juiste opdrachten hebben onze continue aandacht. Door samen te werken kunnen we een zekere én flexibele arbeidsmarkt onderhouden.

Scroll naar top