Hét moment om goed personeel aan te trekken

De arbeidsmarkt staat door de Coronacrisis op z’n kop. Helaas betekent dit voor veel mensen ontslag en werkloosheid. De situatie brengt echter ook kansen met zich mee. Voor medewerkers, maar ook zeker voor bedrijven. Goed personeel komt namelijk beschikbaar, dus nu je slag slaan, kan waardevol zijn!

Talent is beschikbaar

Het zijn lang niet alleen “de slechtste jongetjes van de klas” die afscheid hebben moeten nemen van hun voorgaande baan. Ook goed opgeleide en goed presterende medewerkers zijn door de bijzondere omstandigheden ontslagen. Omdat ze net een nieuwe baan hadden aangenomen die toch niet doorging, omdat ze een reis wilde maken wat niet langer kan of door een onvermijdbaar collectief ontslag. Deze talentvolle mensen zoeken nu naar een nieuwe uitdaging. Speel hier als werkgever slim op in.

Nieuw personeel aannemen komt niet goed uit

Uiteraard staat voorop dat je organisatie wel behoefte moet hebben aan nieuw personeel. Wellicht heb je al moeite om bestaande medewerkers aan boord te houden. Dat neemt niet weg dat goede contacten opdoen en relaties onderhouden wel gewoon kan. Kijk ook vooruit: wat heeft jouw organisatie over pakweg zes maanden nodig en bereid dit alvast voor.

De crisis heeft ook heel wat bedrijven creatief gemaakt. Zij hebben hun aanbod en afzetmarkt supersnel aangepast op de veranderende vraag en hiermee zelfs meer omzet gegenereerd. Bij een dergelijke situatie is het goed na te denken over de langere termijn. Is het nieuwe concept over een aantal maanden nog steeds lonend? Welke kennis moet ik alvast in huis halen om veerkrachtig en toekomstbestendig te blijven?

Goed voorbereid op de tweede golf

Er wordt al breeduit over gespeculeerd: een tweede golf. Gaat die er komen en wanneer? Een mogelijke tweede golf maakt het aannemen van nieuw vast personeel niet aantrekkelijk. Je staat er nu misschien nog goed voor, maar dat kan over een tijdje heel anders zijn. Mocht je nu toch extra mensen nodig hebben, is het slim om met flexkrachten te werken. Er zijn veel goed-opgeleide arbeidskrachten beschikbaar waar je snel beroep op kunt doen, zonder grote investering of binding.

Multi Flex is landelijk actief op het gebied van werven, selecteren en plaatsen van personeel in de bouw en technische sector. We vervullen zeer flexibel capaciteitsbehoefte bij uiteenlopende opdrachtgevers. Heb je mankracht nodig? Neem contact met ons op via +31 36 200 2238 voor het bespreken van je opdracht.

Scroll naar top