Een blik op project NACH in Amsterdam

Medio 2019 zijn medewerkers van Multi Flex gestart bij het project NACH in Amsterdam. In opdracht van een leverancier van kabelgoten plaatsen we de kabelgoten in het geheel nieuw aangelegde gebouw. NACH wordt de nieuwe rechtbank van Amsterdam. We doken in de boeken om een verdiepende blik te geven op dit noemenswaardige project.

De nieuwe rechtbank, NACH

In 2017 is gestart met de bouw van de nieuwe rechtbank op de Zuidas in Amsterdam. Het project draagt de naam NACH, samengesteld uit de eerste letters van New Amsterdam Court House. De nieuwe rechtbank moet een statement maken in de stad en een open, toegankelijke plek worden. Want, zo volgt de visie van het project, rechtspraak is een openbare zaak. In de ontwikkeling van NACH is er dan ook veel aandacht uitgegaan naar identiteit, beleving en een complete invulling van het gebouw.

Functionaliteit voorop

De nieuwe rechtbank komt op dezelfde plek te staan als het voormalige pand. Er is dus sprake van sloop en wederopbouw. Tijdens de werkzaamheden zal er een tijdelijke rechtbank op een andere locatie worden gebruikt.

Het nieuwe gebouw is bovengemiddeld functioneel ontworpen en kent eigenlijk geen achterzijde. Bezoekers worden ontvangen in een centrale hal die uitkijk biedt op de omgeving. Prettig voor hen die nog even moet wachten. De vele verdiepingen en vides worden door liften en trappen met elkaar verbonden en maken talloze korte routes mogelijk. Ook de buitenruimte is meegenomen in het plan en ontworpen om even te verblijven.

Uitgedrukt in cijfers

NACH komt te bestaan uit tien verdiepingen en krijgt een oppervlakte van circa 47.250 m². Er is aan alles gedacht: foyers, kantoren, verhoorkamers, vergaderruimtes, een bedrijfsrestaurant, koffiebar, parkeergarage, een besloten tuin en uiteraard zittingszalen. Circa dertig stuks. Dit alles biedt ruimte aan circa 1.200 medewerkers. 

De rechtbank opent naar verwachting in 2020 haar deuren. Wij zijn trots ons steentje te mogen bijdragen aan dit prachtige pand.

Lees hier meer over de nieuwe rechtbank in Amsterdam.

Scroll naar top