Tijdelijk geen werk? Zo besteed je je tijd nuttig

Ben je door de Coronacrisis je baan kwijtgeraakt? Je zult wellicht al gemerkt hebben dat het vinden van een nieuwe baan in deze tijden lastig kan zijn. In sommige gevallen zul je je status als tijdelijke werkloze moeten accepteren. Maar een dergelijke positie biedt voor jou ook veel kansen. Wat heb je altijd al willen doen? Ging jouw carrière wel de goede kant op? Komt pas op de plaats eigenlijk wel goed uit? Zo besteed je jouw tijd nuttig en carrière-/doelgericht.

Evalueer je carrière

Het is goed om je carrière eens onder de loep te nemen. Gaat het de goede kant op of ben je door alle jaren heen totaal iets anders gaan doen? Past dit nog wel bij je? Mocht je tot de conclusie komen dat je voorgaande baan niet helemaal in lijn ligt met jouw stip op de horizon, solliciteer dan niet simpelweg op eenzelfde functie. Nu is het moment om nieuwe paden te kiezen.

Doe nieuwe kennis op

Zit jouw carrièrerichting wel snor, maar wil je de volgende stap maken? Of wil je dus wel een nieuwe weg inslaan? Pluis uit welke kennis je daarvoor nodig hebt en zoek er relevante studies of cursussen bij. Op internet zijn tientallen waardevolle (gratis) leermogelijkheden te vinden. Ook kan het leren van een nieuwe taal een boost geven aan je loopbaan.

Neem een tijdelijke klus of uitzendopdracht aan
Werken op uitzendbasis heeft niet altijd een goed imago gehad. Hoewel deze branche door de Coronacrisis ook hard is getroffen, zijn er zeker nog wel opdrachten is bepaalde sectoren. Tref je een interessante uitzendopdracht aan, grijp die dan met beide handen aan! Werken op uitzendbasis is aantrekkelijk door z’n flexibiliteit, biedt kansen en leermogelijkheden als je een carrièreswitch wilt maken en is ook vaak een ingang tot gerenommeerde bedrijven.
Vrijwilligerswerk

Heb jij vooral last van een nutteloos gevoel? Zit dan niet stil, maar ontdek de wereld van vrijwilligerswerk. Vrijwilligerswerk is een mooie manier om iets goeds te doen voor een ander of de wereld en tegelijkertijd je skills te verbeteren. Zo zijn er op uiteenlopende terreinen vrijwillige opdrachten die jou uitdagen en je cv écht aantrekkelijker maken.

Veel succes!

Scroll naar top