Nieuw project op de treinstations van NS

We zijn gestart met een nieuwe klus ten behoeve van de treinstations van NS. De elektrische installaties op de stations, zoals de vertrekborden en toegangspoortjes, worden uitgebreid. Dit is nodig om de verwachte groei van het aantal reizigers te faciliteren in het kader van de grootschalige plannen van NS. Stations Den Haag Centraal staat als eerst op de planning.

Meer treinen op drukke routes

Het aantal reizigers dat per openbaar vervoer reist zal de komende jaren groeien. Met name op het gebied van woon-werkverkeer in de spits tussen de grote steden. NS heeft daarom het plan om het spoor op deze drukke trajecten aan te passen en per richting acht intercity’s en zes sprinters per uur in te zetten. Met deze verhoogde frequentie zullen er meer reizigers kunnen worden vervoerd, waardoor ook de stations voorbereid moeten worden op dit toenemende aantal reizigers.

Aanpassingen op de stations

Om de stations toegankelijk, comfortabel en veilig te houden voor alle reizigers, zullen de stations op diverse punten moeten worden aangepast. Zo zullen er meer toegangspoorten beschikbaar moeten zijn, meer kaartautomaten en eventueel ook meer vertrekborden. Deze werkzaamheden zullen uitgevoerd worden tezamen met onderhoudswerkzaamheden en projecten die momenteel al gepland staan.

Ervaring met elektrische stationsinstallaties

Bij Multi Flex hebben we medewerkers in dienst die al enkele jaren verschillende werkzaamheden verrichten op NS stations. Ze zijn bekend met de installaties, de aansluitingen en de wijze van omleiden van de reizigers. Deze medewerkers kunnen zelfstandig taken en opdrachten oppakken en uitvoeren. Er wordt o.a. ‘s avonds gewerkt. We zijn blij dat we onze expertise ook dit jaar weer kunnen inzetten op de stations.

Scroll naar top